Blog
Kuruyemiş Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler
Gönderen Admin Eyl 20, 2019
1. Zengin bileşenlere sahip besinlerdir
Yaygın yanlışlardan biri kuruyemişlerin sadece damağa hitap ettiğidir. Oysa hepsi kendi içinde zengin vitamin, protein, karbonhidrat ve minerallere sahiptir. Bu sayede vücut direncinizi arttırır ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşmanın temel formüllerini size verir. Fındığından bademine, leblebisinden cevizine kadar kuruyemişler geniş bir yelpazede sıhhatinizi önemser. Aynı zamanda başta gıda ve sağlık olmak üzere pek çok endüstri kuruyemişleri ana malzemeleri olarak kullanır.
2. Kaju Hakkında Bilmedikleriniz
Ülkemizde diğer...
Çiğ Bademin Faydaları
Gönderen Admin Eyl 20, 2019
Çiğ badem kavrulmuş olarak tüketilebileceği gibi kavrulmamış badem şeklinde satın almak mümkündür. Bademin yan ürünlerinden biri olan badem sütü, lezzetli bir içecektir ve inek sütüne alternatif olarak tüketilebilir. Badem oldukça yüksek besin değeri taşımaktadır. E vitamini, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından çok zengin bir kaynaktır. Bu vitaminlerin ve minerallerin yanı sıra çinko, bakır, selenyum ve niyasin gibi vücut için gerekli maddeleri de içerir.
Çiğ Bademin Beyin Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Badem insan beyin sağlığı ve gelişimi açısından gerekli olan birçok vitamin ve...
Antep Fıstığının Faydaları
Gönderen Admin Eki 02, 2019
* Onu hangimiz sevmiyoruz ki! Çerezlerin en sevileni Antep fıstığının faydaları yabana atılır cinsten değil. Mesela, günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabiliyor. İşte diğer yararları...
* 100 gram Antep fıstığı vücudun günlük protein, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının yüzde 35'ini karşılar.
* Antep fıstığında kolestrol yok. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
* Antep fıstığı protein yönünden 2 kat, fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür.
*...
Fındığın Faydaları
Gönderen Admin Eki 16, 2019
Fındık tüketiminin vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle Karadeniz bölgesinde yetişen fındık belli bölgelerin geçim kaynağı durumundadır. Fındık, beyin sağlığını destekleyen, kanseri önleyen, kilo kaybını destekleyen, nöral hasarı önleyen, sağlıklı kasları destekleyen, kemik sağlığını destekleyen, sinir sistemi sağlığını destekleyen inanılmaz sağlık faydaları içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen çiğ fındığın içerisinde bulunan E vitamini kan hücrelerinin parçalanmasına karşı da oldukça etkilidir.
Fındık besin açısından zengindir ve yüksek...
Kajunun Faydaları
Gönderen Admin Kas 05, 2019
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.
YÜKSEK TANSİYON
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.
SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık...
Fıstığın Faydaları
Gönderen Admin Kas 25, 2019
Safra taşları
Yer fıstığı, kan kolesterol düzeyi üzerinde ve dolayısıyla safra kesesi taşlarının gelişimini etkileyen yararlı etkiler gösterir. Safra kesesi taşları, safra kesesi içinde gelişen, çözünmeyen kolesterolün çoğundan oluşan sertleşmiş sıvı topaklarıdır. Yapılan bir çalışmaya göre; her gün yaklaşık 28 gram yer fıstığı tüketen kadınların safra taşı oluşturma riskleri % 25 oranında azaldığı görülmüştür.
Hafızayı güçlendirir
Yer fıstığı belleği artırır. Bunun, beyine kan akışını artıran ve aynı zamanda güçlü antioksidan yeteneklere sahip olan niasinin ve...
Cevizin Faydaları
Gönderen Admin Şub 12, 2020
İçeriğindeki vitaminler ile beyindeki fonksiyonları güçlendirir. Böylece ileride Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür.Ceviz suyu, kilo vermeye yardımcıdır. İçerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder. Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilir. Bazı diyet programlarında, ara öğünlerde tüketilebilecek bir içecektir. Tiroit değerlerini düzenler. Eğer düşük ve yüksek tiroid probleminiz varsa rahatlıkla ceviz suyu...
Hurmanın Faydaları
Gönderen Admin Mar 22, 2020
İnsan vücuduna inanılmaz etkileriyle bilinen hurmanın faydaları oldukça fazladır. Hem kilo verdiren hem de tok tutan özelliğiyle kadınların bir numaralı besini olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra Ramazan ayında sofralardan da eksik olmuyor.
Kansere karşı koruyucu etki gösterir.
Hurma kansere karşı koruyucu etki gösterir. Hurma, tok tutan ve posa kaynağı olan hem de içeriğindeki vitaminler sayesinde çok iyi kanser savaşçılarıdır.
Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yüksek antioksidan içeriği ile hurma bağışıklık sisteminizi...