Çiğ Bademin Faydaları

Eylül 20, 2019
Çiğ badem kavrulmuş olarak tüketilebileceği gibi kavrulmamış badem şeklinde satın almak mümkündür. Bademin yan ürünlerinden biri olan badem sütü, lezzetli bir içecektir ve inek sütüne alternatif olarak tüketilebilir. Badem oldukça yüksek besin değeri taşımaktadır. E vitamini, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından çok zengin bir kaynaktır. Bu vitaminlerin ve minerallerin yanı sıra çinko, bakır, selenyum ve niyasin gibi vücut için gerekli maddeleri de içerir.
 
Çiğ Bademin Beyin Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Badem insan beyin sağlığı ve gelişimi açısından gerekli olan birçok vitamin ve mineral içermektedir. Hem yetişkinlerin hem çocukların beyin sağlığı için faydalıdır. Özellikle sinir sisteminin sağlığını korumak için gereklidir. Bu sayede Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmaktadır. Günde bir avuç düzenli olarak badem tüketmek beyin sağlığı açısından birçok fayda sağlamaktadır. Badem içerdiği riboflavin ve L-karnitin nedeniyle beyinde yeni nöron bağlantıları kurulmasına ve beynin aktivitesinin artmasına yardımcı olmaktadır.
 
Badem İçinin Kolesterol Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Düzenli olarak badem tüketilmesi, iyi ve kötü kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Kolesterolün düzensiz seyri nedeniyle oluşabilecek pek çok hastalığa yakalanma riskini azaltmaktadır. Düzenli olarak tüketilen badem kanda kötü kolesterol olarak bilinen LDL kolesterol seviyesini belirgin şekilde düşürmektedir.
 
İç Bademin Kemik Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Çiğ badem içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle tam bir şifa kaynağıdır. Bu maddelerin en önemlilerinden biri fosfordur. Çiğ badem tüketmek osteoporoz adı verilen, yaşa bağlı kemik erimesi sorunlarının başlamasını önlerken, içerdiği fosfor nedeniyle kemiklerin ve dişlerin dayanıklılığını arttırmaktadır.
 
Çiğ Bademin Kalp Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Çiğ bademde bulunan protein, doymamış yağlar ve potasyum kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Bademin içeriğinde bulunan E vitamini çok etkili bir antioksidandır. İçerdiği E vitamini ile arter duvarı hasarlarına karşı güçlü bir kalkan oluşturur. Bademde bolca bulunan magnezyum kalp hastalıkları ve kalp krizini riskini azaltmaya önlemeye yardımcı olmaktadır. Badem arter damarlarının inflamasyona neden olan problemlerin etkisini azaltmaktadır. Folik asit açısından zengin bir kaynak olması nedeniyle arterlerde yağ oluşumuna sebep olan homosistein maddesi seviyelerini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Çiğ bademde bulunan potasyum, kan basıncının düzenlemesine yardımcı olmaktadır. Çiğ badem içerdiği sodyum nedeniyle kan basıncında meydana gelebilecek dalgalanmaları dengelemektedir. Badem bu nedenle hem kan basıncını dengeler hem de kalp sağlığını korur.
 
Çiğ Bademin Bağışıklık Sistemine Faydaları Nelerdir?
Bağışıklık sisteminin sağlıklı şekilde çalışması için alkali maddeler gereklidir. Badem, alkali maddeler açısından çok zengin bir kaynaktır. Alkali maddeler bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar. Aynı zamanda çeşitli hastalıklara sebep olan sağlıksız koşulları vücuttan uzaklaştırırlar. Çiğ badem içerdiği E vitamini ile birlikte güçlü bir antioksidan etkisi gösterir. Antioksidan etkisi ile birçok hastalığa sebep olan serbest radikallerin vücuttan uzaklaşmasına yardımcı olmaktadır. E vitamininin kanser hastalıklarına yakalanma riskini azalttığına dair çalışmalar mevcuttur. Vücuttaki serbest radikallerin uzaklaşması, kanser hücresi oluşumunu geciktirmektedir.
 
Çiğ Bademin Cilt Sağlığına Faydaları Nelerdir?
İç Badem cilt sağlığı açısından faydaları uzun yıllardan beri bilinen bir gerçektir. Badem yağı özellikle masaj şeklinde cilde uygulanmaktadır. Badem yağı hem yetişkinlerde hem çocuklarda cildi rahatlatmak ve yumuşatmak için kullanılabilir. Badem yağının yanı sıra sütü ile de cilt sağlığı için kullanılabilir. Badem sütünden cilt sağlığını koruyan sabunlar ve makyaj temizlik ürünleri üretilmektedir ve badem sütü kozmetik sanayisinde çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.
 
Çiğ Bademin Kan Şekeri Üzerindeki Etkileri Nelerdir?
Özellikle yemeklerden sonra tüketilen çiğ badem insülin ve glikoz seviyelerinde meydana gelecek dalgalanmaları azaltmaya yardımcı olmaktadır. Diyabet hastalarının yemek esnasında ya da yemekten sonra yaşadıkları şeker seviyesi artışı sorunu badem tüketimi ile giderebilir.
 
Çiğ Bademin Gebelikteki Faydaları Nelerdir?
Çiğ badem yeni doğan bebeklerde oluşabilecek doğum kusurlarını gidermek için folik asit içermektedir. Sağlıklı hücre büyümesi ile yeni doku oluşumunu desteklemektedir. Doktorlar gebelik dönemindeki kadınlara folik asit takviyesi reçete etmektedir. Çiğ badem doğal yoldan folik asit içererek doktorun reçete ettiği folik asiti desteklemeye, anne ve bebeğin sağlığını korumaya yardımcı olur.
Güncelleme Tarihi: Ekim 02, 2019

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: