Fındığın Faydaları

Ekim 16, 2019
Fındık tüketiminin vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle Karadeniz bölgesinde yetişen fındık belli bölgelerin geçim kaynağı durumundadır. Fındık, beyin sağlığını destekleyen, kanseri önleyen, kilo kaybını destekleyen, nöral hasarı önleyen, sağlıklı kasları destekleyen, kemik sağlığını destekleyen, sinir sistemi sağlığını destekleyen inanılmaz sağlık faydaları içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen çiğ fındığın içerisinde bulunan E vitamini kan hücrelerinin parçalanmasına karşı da oldukça etkilidir.
 
Fındık besin açısından zengindir ve yüksek oranda protein, yağ, vitamin ve mineral içerir. Yine içerisinde bulundurduğu E vitamini ile soğuk algınlığı, anemi ve ateşli hastalıkların riskini azaltır. İçerisinde bol miktarda bulundurduğu lif, protein ve yüksek yağ tokluk hissiyatı verdirir. Özellikle diyetisyenler listeleri hazırlamadan önce ara öğünlerde bir porsiyon (6-7 adet) fındık yazarlar. Öte yandan söylentiye göre fındığın kansere neden olan hücreleri engellediği söylenir. Özellikle meme ve prostat kanserine karşı oldukça etkili olduğu belirtilmektedir.
 
 
100 gram fındığın besin içeriği aşağıdaki gibidir;
 
Diyet lifi: 9.7 g
Protein: 15 g
Yağ: 60.75 g
Karbonhidratlar: 16.70 mg
Kalsiyum: 114.0 mg
Demir: 4.70 mg
Vitamin: B6 0.563 mg
E Vitamini: 15.03 mg
K Vitamini: 14.2 mcg
Bakır: 1.725 mg
Magnezyum: 163.00 mg
Manganez: 6.175 mg
Fosfor: 290.00 mg
Potasyum: 680.00 mg
Selenyum: 2.4 mcg
Çinko: 2.45 mg
Güncelleme Tarihi: Ekim 16, 2019

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: