Hurmanın Faydaları

Mart 22, 2020
İnsan vücuduna inanılmaz etkileriyle bilinen hurmanın faydaları oldukça fazladır. Hem kilo verdiren hem de tok tutan özelliğiyle kadınların bir numaralı besini olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra Ramazan ayında sofralardan da eksik olmuyor.
 
Kansere karşı koruyucu etki gösterir.
 
Hurma kansere karşı koruyucu etki gösterir. Hurma, tok tutan ve posa kaynağı olan hem de içeriğindeki vitaminler sayesinde çok iyi kanser savaşçılarıdır.
 
Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
 
Yüksek antioksidan içeriği ile hurma bağışıklık sisteminizi güçlendirerek tüm vücut işleyişini iyileştirir.
 
Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar
 
Hurma cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Cildin ne kadar güzel göründüğü değil ne kadar sağlıklı olduğu önemlidir. Her organ gibi cildinde sağlığını etkileyen faktörleri iyi bilmek gerekir. Yüksek miktarda potasyum içeriği ile vücudun potasyum dengesini ayarlar ve tansiyon düzenlenmesine yardımcı olur.
 
B1, B2 vitamin içeriği ile sinir sistemini korur.
 
Hurma B1, B2 vitamin içeriği ile sinir sistemini korur. Vitaminler, hücrelerde metabolik reaksiyonlar için gerekli olan organik bileşiklerdir. Çoğu vitamin vücutta yapılmaz ya da vücuttaki yapımı yetersizdir. Günde belirli miktarda yiyeceğiniz hurma vitamin açısından size iyi gelecektir.
 
Hem bedensel, hem de zihinsel yorgunluğu yok etmektedir.
 
Gün içerisinde yorgun düşen bedeninizi hurma yiyerek canlandırabilirsiniz. Uzun süre enerji verir.
 
İftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.
 
Ramazan aylarının vazgeçilmezi, haline gelen hurma iftarda az miktarda hurma tüketimi, vücudu dinlendirici etki gösterir.
 
Vücuda kan üretimi sağlamaktadır.
 
Hurma vücuda kan üretimi sağlar. Akciğerlerden oksijeni vücudun tüm hücrelerine taşıyan bir protein olan hemoglobin ile doludurlar. Tüm hücrelerde oluşan karbondioksiti ise hücrelerden toplayarak akciğerelere taşır ve karbondioksit nefesle dışarı atılır.
Güncelleme Tarihi: Mart 22, 2020

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: