Kuruyemiş

Gönderen Haziran 01, 2020
Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua), keçiboynuzu ağacının meyvesidir. Meyveleri uzun, hafif kavisli, kalın, koyu kahverengi baklalar halinde, 10-25 cm uzunluğunda yetişir. Bu meyve sadece kakaoya benzer tadıyla bir alternatif olarak değil, aynı zamanda sağlığınıza faydaları nedeni ile de beslenmenize dahil etmeniz gereken besinlerdendir. 
 
Keçiboynuzunun faydalarından en bilineni ishale yardımcı olma yeteneğidir. Yüksek tanen içeriğinden dolayı bağırsak sisteminin mukoza zarları üzerinde büzücü veya bağlayıcı bir etkiye sahiptir. Kolesterol değerlerini dengelemeye yardımcı olur. Yüksek seviyede...

Gönderen Mayıs 01, 2020
Bazı meyveler kurutulduklarında vitamin ve mineral oranları artar.
 
Özellikle üzüm, erik, kayısı ve hurma bu besinlerin ilk sıralarında yer alır. 
 
Kuru Üzüm
Vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan en güçlü besindir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında birebir fayda sağlar. Günde tüketilen 8 tane kuru üzüm hem yüksek tansiyonu dengeler hem de bağışıklık sistemini iltihaplı bakterilere karşı korur.
 
Kuru Hurma
Antioksidan özelliği olan hurma vücudun ihtiyacı olan en etkili besindir. Biriken tüm toksinleri kısa sürede atarak vücudu adeta yeniler. B1 ve B2 vitaminleri...

Gönderen Nisan 25, 2020

İncecik serilen pestil arasına özel el yapımı fındık ezmesi koyularak rulo haline getirilir. Rulo haline getirilen pestil sonra bal & pekmez karışımı bulanır fındık ezmeli sarma olarak son halini alır. Fındık ezmeli sarma konuklarınıza rahatlıkla ve güvenle ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Dış kaplaması kadayıflı, fındıklı, hindistan cevizli olarak bulunmaktadır.

Gönderen Mart 22, 2020
İnsan vücuduna inanılmaz etkileriyle bilinen hurmanın faydaları oldukça fazladır. Hem kilo verdiren hem de tok tutan özelliğiyle kadınların bir numaralı besini olma özelliği taşıyor. Bunun yanı sıra Ramazan ayında sofralardan da eksik olmuyor.
 
Kansere karşı koruyucu etki gösterir.
 
Hurma kansere karşı koruyucu etki gösterir. Hurma, tok tutan ve posa kaynağı olan hem de içeriğindeki vitaminler sayesinde çok iyi kanser savaşçılarıdır.
 
Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir.
 
Yüksek antioksidan içeriği ile hurma bağışıklık sisteminizi...

Gönderen Şubat 12, 2020
İçeriğindeki vitaminler ile beyindeki fonksiyonları güçlendirir. Böylece ileride Alzheimer gibi beyin rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür.Ceviz suyu, kilo vermeye yardımcıdır. İçerdiği protein özleriyle vücudun yağ yakmasını hızlandırır ve böylece özellikle istenmeyen bölgelerdeki yağ birikimine etki eder. Metabolizmayı da hızlandırdığı için, kilo vermeye çalışanların her gün aç karnına bir bardak ceviz suyu içmesi önerilir. Bazı diyet programlarında, ara öğünlerde tüketilebilecek bir içecektir. Tiroit değerlerini düzenler. Eğer düşük ve yüksek tiroid probleminiz varsa rahatlıkla ceviz suyu...

Gönderen Kasım 25, 2019
Safra taşları
Yer fıstığı, kan kolesterol düzeyi üzerinde ve dolayısıyla safra kesesi taşlarının gelişimini etkileyen yararlı etkiler gösterir. Safra kesesi taşları, safra kesesi içinde gelişen, çözünmeyen kolesterolün çoğundan oluşan sertleşmiş sıvı topaklarıdır. Yapılan bir çalışmaya göre; her gün yaklaşık 28 gram yer fıstığı tüketen kadınların safra taşı oluşturma riskleri % 25 oranında azaldığı görülmüştür.
 
Hafızayı güçlendirir
Yer fıstığı belleği artırır. Bunun, beyine kan akışını artıran ve aynı zamanda güçlü antioksidan yeteneklere sahip olan niasinin ve...

Gönderen Kasım 05, 2019
KALP SAĞLIĞINI KORUR
 
Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.
 
YÜKSEK TANSİYON
 
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.
 
SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
 
Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık...

Gönderen Ekim 16, 2019
Fındık tüketiminin vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle Karadeniz bölgesinde yetişen fındık belli bölgelerin geçim kaynağı durumundadır. Fındık, beyin sağlığını destekleyen, kanseri önleyen, kilo kaybını destekleyen, nöral hasarı önleyen, sağlıklı kasları destekleyen, kemik sağlığını destekleyen, sinir sistemi sağlığını destekleyen inanılmaz sağlık faydaları içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen çiğ fındığın içerisinde bulunan E vitamini kan hücrelerinin parçalanmasına karşı da oldukça etkilidir.
 
Fındık besin açısından zengindir ve yüksek...