Kuruyemiş Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Eylül 20, 2019
1. Zengin bileşenlere sahip besinlerdir
 
Yaygın yanlışlardan biri kuruyemişlerin sadece damağa hitap ettiğidir. Oysa hepsi kendi içinde zengin vitamin, protein, karbonhidrat ve minerallere sahiptir. Bu sayede vücut direncinizi arttırır ve daha sağlıklı bir yaşama kavuşmanın temel formüllerini size verir. Fındığından bademine, leblebisinden cevizine kadar kuruyemişler geniş bir yelpazede sıhhatinizi önemser. Aynı zamanda başta gıda ve sağlık olmak üzere pek çok endüstri kuruyemişleri ana malzemeleri olarak kullanır.
 
2. Kaju Hakkında Bilmedikleriniz
 
Ülkemizde diğer kuruyemişlere oranla daha az tüketilen kaju, yine de son yıllara damgasını vurmasıyla biliniyor. Görünüş olarak domates, elma ya da armuda benzetebileceğiniz kaju, aslında bizlerin Amasya elması olarak bildiği meyve çok yakın bir cins. Kajunun çerezlik olarak tükettiğimiz kısmı ise meyvenin çekirdeğidir. Dünyadaki en büyük üretici ise coğrafi şartları gereği Hindistan’dır.
 
3. Fındığın Gizemi
 
Doğu Marmara’da da kendine yetişecek bir alan bulan fındık özellikle ülkemizin Karadeniz bölgesi ile özdeşleşen bir yiyecektir. Türkiye fındık üretiminde dünyanın en önde gelen ülkesidir. Dişi ve erkek olarak iki farklı çiçeğe sahiptir. Fındık, kahve ve çeşitli içeceklerin aroma maddelerinde de kullanılır. Fındıkla ilgili en çok merak edilen konu meyve mi sebze mi olduğudur. Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalar da gösteriyor ki fındık bir tahıldır.
 
4. Kalp Dostu Bademin Faydaları
 
Kalp hastalıklarına karşı doğal yöntemlerin başında badem tüketimi gelmektedir. Aynı zamanda yaşlanma belirtilerini de mümkün mertebe aza indirir.
 
5. Kas Kütlenizi Arttırmaya Yardımcı Olur
 
Kuruyemişler, özellikle yoğun bir egzersiz sürecini ardından gerekli olan günlük besin miktarını karşılayabilir. Önemli bir protein kaynağı olmasının yanında tok tutması ile de midenizin dostudur.
 
6. Obeziteye Karşı Kuruyemiş Tüketin!
 
Fazla kiloların ve obezitenin en önemli nedenlerinden biri de sıkça yaşanan açlık nöbetleridir. Eğer ki midenizi tok tutacak sağlıklı besinler tüketirseniz açlık hissini de ile bastırabilirsiniz. Kuruyemişler bu bakımdan en ideal besinler arasında yer alır. Yüksek miktarda lif içermeleri, midenizi tok tutar. Böylece kilo vermek isteyenlerin de diyet listelerine kuruyemiş eklemeleri tavsiye edilir.
 
7. Kansızlıkla Mücadele Kuruyemişlerin Yeri Büyük
 
Kuruyemişler içerdikleri yüksek demir sayesinde kansızlık ya da anemi gibi hastalıklarının önüne geçebilen besinlerdir. Kabak çekirdeği eşsiz bir demir kaynağı olarak bilinir.
 
8. Yaşlanmayı Önleyici, Gençliğin Formülü
 
Fast food ya da abur cubur diye tabir edilen yiyecekler aşırı tuz ve şekerlerden oluşmaktadır. Bunlar yerine düzenli olarak tüketeceğiniz kuruyemişler sayesinde hem karnınızı doyurabilir hem de aşırı tuz ve şekerden kendinizi koruyabilirsiniz. Bu sayede cildinizde oluşabilecek erken yaşlanma, kırışıklar gibi problemlerinize doğal bir yöntem bulmuş olursunuz!
 
9. Ağız Bakımına Birebir
 
İş, okul, ev… Günlük hayatın her yerinde, özellikle de insanlarla temas halinde olduğumuz zamanlarda kişisel bakımımız bizim için önemlidir. Bir sunum yapacağınız ya da mülakata gideceğiniz sırada rahatsız edici ağız kokular isteyeceğiniz en son şeydir. Ara ara yaşadığınız ağız kokularına karşı kuruyemiş doğal bir antibiyotiktir. Bakterilere karşı koruyucu işlevi ile de bilinen kuruyemişler, zaman zaman ağız kokusu çeken kişilerin de tüketebileceği bir gıdadır.
 
10. Unutkanlığa Karşı Doğal Çözüm
 
Yoğun tempoda çalışırken önemli bazı işlerimizi unutabiliyoruz. Bu ufak detaylar daha sonra karşımıza büyük sorunlar olarak çıkabiliyor. Buna karşı kendi kendinize uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri kuruyemiş tüketmektir. Kuruyemişler, içerdikleri Omega-3 sayesinde, sıkı bir hafızaya sahip olmamızı sağlayan maddeyi bize veriyor.
 
11. Kuruyemişleri Nerede Saklamalısınız?
 
Gelelim işin en önemli kısımlarından birine. Ya biz tüketirken kuruyemişler bozulmuşsa? Yapılan en yaygın hataların başında kuruyemişleri naylon poşet ya da kese kağıtlarında saklamak oluyor. Aslında en ideali kuruyemiş stoklamamaktır. Tüketeceğiniz kadarını alıp fazla bekletmeden tüketmektir. Yine de bekletmeniz gerekecek kadar kuruyemiş aldıysanız, hava geçirmeyen cam kaplar en ideal koruma alanlarıdır. Nem ve güneşten de olabildiğince uzak tutmanız gerekmektedir.
Güncelleme Tarihi: Eylül 20, 2019

Yorumlar

Yorum yaz

Cevapla

* İsim:
* E-mail:
   Website:
* Yorum: